Центр реабілітації дітей “Долонька добра” при Полтавській обласній лікарні отримав унікальне обладнання. Про це повідомили у Полтавській ОВА.

П’ять унікальних для області систем закупили за 11 млн гривень із обласного бюджету.

Завдяки новому обладнанню медики зможуть працювати з пацієнтами, що мають рухові порушення, ДЦП, генетично обумовлені захворювання. Обладнання допомагатиме дітям у процесі лікування та реабілітації – вчитися ходити, тримати рівновагу і баланс, розробляти кінцівки.

У центрі вже запрацювала сенсорна та інтерактивна кімната для реабілітації NIRVANA. У ній в ігровій формі діти зможуть концентрувати увагу, коригувати мислення, орієнтуватися в навколишньому середовищі, покращувати зорову за загальну пам’ять, емоційний стан. У ній з пацієнтами працюють психологи.

У Центрі реабілітації дітей “Долонька добра” надають допомогу дітям від народження до 18 років із різними соматичними статусами та захворюваннями, порушеннями рухової активності та психоемоційними станами. Дітям ВПО, які перенесли вагомі психологічні травми. Реабілітацію в закладі проводять стаціонарно й амбулаторно.