3 жовтня у Полтавській міській раді відбулася зустріч делегації "ООН Жінки" з секретарем міської ради Катериною Ямщиковою, депутатками міськради та жінками громади.

Під час зустрічі Катерина Ямщикова подякувала делегації за підтримку.

"Дякую вам за сміливість перебувати разом з нами тут, а не тільки онлайн. Для нас цінна ваша підтримка та можливість для розвитку громади. Ми готові не просто чути, а й діяти. Знаходити нові точки для співпраці з вами задля загального зростання нашої територіальної громади", - сказала Катерина Ямщикова.

Своєю чергою керівниця представництва "ООН Жінки" в Україні Сабін Фрейзер Гюнеш повідомила, що організація вже починає працювати у Полтавській області та в Полтаві.

"Ми помітили, що починаючи з широкомасштабного вторгнення російської федерації в Україну, жінки взяли на себе ключову, провідну роль. Жінки є дуже активними і в Збройних Силах України, і в урядових структурах, і в економіці, і в своїх, перш за все, громадах. Через це багато стереотипів, які досі існували - розбилися, бо жінки стали дуже помітними у суспільстві та Україні в цілому. Важливо, щоб і після закінчення війни, жінки зберегли за собою провідну роль", - сказала Сабін Фрейзер Гюнеш.

Також вона відмітила необхідність створення у громаді дружніх до жінок просторів, в яких жінки змогли б самореалізуватись, знаючи, що поряд є дитячий садочок, створений при компанії чи установі.

Проєкт реалізують на рівні 12 громадах у Дніпропетровській, Полтавській та Донецькій областях.

Проєкт передбачає:

- активізація жінок,

- покращення доступу до правосуддя та протидії гендерно зумовленому насильству,

- просування культури ненасильницьких відносин,

- забезпечення гендерної рівності, безпеки жінок в громадських місцях,

- зміцнення потенціалу правоохоронних органів та сектору юстиції у запобіганні гендерно обумовленого насильства.

Проєкт реалізується ЄС, ООН Жінки, ПРООН, Фондом ООН у галузі народонаселення.