В обласній бібліотеці для юнацтва імені Олеся Гончара відбувся пізнавальний захід «День науки в бібліотеці». Проводили його для дітей віком від 5 до 16 років. Для учасників підготували сім локацій.

Участь у відкритті заходу взяли заступник начальника Полтавської ОВА Ігор Панченко, директор Департаменту культури і туризму ОВА Ірина Удовиченко. Серед запрошених – авторка науково-популярної літератури Аліна Штефан.

За словами Ігоря Панченка, проведення таких заходів – чудова можливість донести підростаючому поколінню важливість науки та впровадження цифрової трансформації в сучасне життя.  

«Розвиток науки дає нам можливості реалізовуватися. Всі новітні технології – це насамперед про економіку нашої держави. Адже їх впровадження стимулює розвиток цієї галузі, поліпшується якість надання різних послуг», – зауважив Ігор Панченко. 

Для учасників заходу підготували сім локацій.

«Наш день складається з двох частин. У першій половині захід відвідували діти 5-12 років. У другій до нас завітали діти 13-16 років. Для них були відкриті сім локацій: астрономічна, археологічна, біологічна, технічна, медична, хімічна й нон-фікшин. У них діти зможуть проводити різні досліди та експерименти», – розповіла директор обласної бібліотеки для юнацтва імені Олеся Гончара Світлана Сичова.

Відвідала сьогоднішні локації учениця 7 класу Полтавської гімназії №18 Евеліна Чернякова. Розповіла, що вона сама, її друзі та однокласники цікавляться хімією. 

«Вирішили провести різні хімічні досліди протягом Дня науки в бібліотеці. Було навіть цікавіше, ніж на уроці хімії», – зауважила Евеліна Чернякова.  

Захід реалізували у межах програми ZMINA 2.0 «Субгранти для культурних проєктів» фонду ІЗОЛЯЦІЯ, за фінансової підтримки Європейського Союзу.