В області цьогоріч до школи пішли 136 тисяч учнів. Із них до перших класів – 10 882 дитини, до десятих – 8 133.

Навчальний процес стартував у 519 закладах освіти. Майже 95% шкіл області працюють очно чи у змішаному форматі.
Головна умова для очного чи змішаного навчання – наявність укриття. На цьому акцентував на апаратній нараді начальник ОВА Дмитро Лунін.
«Питання забезпечення укриттями навчальних закладів кожен керівник повинен тримати на особистому контролі. Для дітей важлива соціалізація, спілкування з однолітками та вчителями. Наша мета, щоб 100% дітей мали можливість отримувати знання очно», – зауважив Дмитро Лунін.
За освітньою субвенцією з державного бюджету роблять капремонт у дев'яти протирадіаційних спорудах на умовах співфінансування з громадами.
Директор Департаменту освіти і науки ОВА Євген Кончаковський додав, що під час підготовки до нового 2023/2024 навчального року пріоритетними завданнями були створення безпечного освітнього середовища та організація навчання офлайн.
«Крім облаштування укриттів, в освітніх закладах відремонтували котельні, покрівлі, замінили вікна та утеплили стіни», – повідомив Євген Кончаковський.
На 100% забезпечені укриттями ПТУ, заклади фахової передвищої та вищої освіти.
Начальник ОВА доручив у найближчі терміни завершити комплектування укриттів закладів освіти доступом до мережі інтернет.