В «Акварені» безкоштовно тренуються ветерани. Вони можуть відвідувати басейн та тренажерний зал. Соціальні години для військовослужбовців запровадили влітку цього року.
Артем Погорілий отримав осколкове поранення нижньої кінцівки поблизу Бахмута. Після тривалого лікування та реабілітації повернувся до занять спортом. Став світовим рекордсменом зі стронгмену.

Нині готується до відбору на міжнародні змагання United States Air Force Trials, які проводитимуть у березні 2024 року в Лас-Вегасі у США. У грудні в Києві братиме участь у відборі до національної збірної України.

«Спорт – це власна мотивація, насамперед підтримую своє здоров’я. І якщо ж тренуватися, то брати участь у змаганнях, що ми й робимо. В Києві буду робити більший акцент на плавання та веслування, можливо на аеробайк», – розповів Артем Погорілий.

Військові тренуються двічі на тиждень щосереди та щонеділі. Сергій Пелявцев проходить реабілітацію. Лікарі поки що не дозволяють йому великих навантажень. Він відвідує басейн.

«Зараз адаптаційний період. Спорт і адаптація – це те, що психологи нам радять. Це й укріплення організму, і моральне розвантаження. Раніше професійно спортом не займався, але вів здоровий спосіб життя», – говорить Сергій Пелявцев.

Послуги надають за Комплексною програмою реабілітації, інтеграції та соціального захисту Захисників та Захисниць України, членів сімей загиблих Полтавської області на 2023-2025 роки.

«За період дії програми послугами скористалися 5000 військових. Тренуватися можуть не лише військовослужбовці, які проживають на Полтавщині, а й з інших регіонів. Аби безкоштовно займатися в тренажерному залі чи відвідувати басейн, військовим достатньо мати з собою відповідне посвідчення», – розповів в.о. директора «Центру спортивної підготовки» Дмитро Ніжніченко.

Для тренувань планують закупити нові тренажери.

Нагадаємо, у середу тренажерний зал можна відвідати з 11:00 до 12:00, басейн 50 м – із 12:00 до 13:00, басейн 25 м – із 12:30 до 13:30. У неділю тренажерний зал для військових працює з 17:00 до 18:00, басейн 50 м – із 18:00 до 19:00, басейн 25 м – із 18:30 до 19:30. Крім того, для підготовки ветеранів-спортсменів до змагань різного рівня у будні з 19:00 до 20:00 доступна 7 доріжка у басейні 50 м.