Служба безпеки спільно з Нацполом нейтралізували злочинне угруповання, яке тероризувало і намагалося тримати в страху представників бізнесу та нацменшин у Полтаві. Про це повідомили у пресслужбі управління СБУ на Полтавщині.

Зловмисники систематично вимагали гроші від місцевих підприємців за безперешкодне ведення бізнесу та створювали штучні перешкоди.

У разі відмови платити рекетирам, вони починали погрожувати фізичним насильством. Якщо жертви відмовлялися – їх жорстоко били.

Правоохоронці задокументували факт вимагання двома фігурантами 10 тисяч доларів від двох полтавців. Для отримання видуманого боргу зловмисники жорстоко побили одну жертву.

За даними слідства, один із учасників угруповання – «смотрящий» за представниками нацменшин в регіоні. Обидва фігуранта вже мали проблеми із законом і були засуджені за аналогічні злочини.

Під час обшуків у помешканнях затриманих вилучено мобільні телефони та чорнові записи із доказами незаконної діяльності.

Наразі обом рекетирам повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання, вчинене в умовах воєнного стану). Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми.