Цього року в області зареєструвалися понад 11 тисяч людей, які складатимуть національний мультипредметний тест. Це на 39% більше, ніж торік. Основна сесія триватиме з 5 по 23 червня 2023 року, додаткова – із 11 по 24 липня 2023 року. Тестування проводитимуть у дві зміни. Кожен учасник має право скласти тест один раз. Про це на апаратній нарді розповів директор Департаменту освіти і науки ОВА Євген Кончаковський.

«НМТ міститиме три блоки завдань, два з яких – обов’язкові, а третій – на вибір вступника. Обов’язкові навчальні предмети – українська мова й математика. Вибираючи предмет додаткового блоку, абітурієнти надали перевагу історії України – 58,4% від загальної кількості зареєстрованих осіб, й іноземним мовам – 22,5%», – зазначив директор Євген Кончаковський.

Задля безпеки учасників випробувань назви населених пунктів, місця розташування центрів тестування не оприлюднюються. Також Євген Кончаковський зазначив, що нині завершується реєстрація для участі у випробуваннях для вступу на навчання для здобуття ступеня «магістр».

«Станом на 30 травня зареєстровано майже 3 тисячі людей, що на 54% більше порівняно з минулим роком, це призвело до розширення мережі пунктів тестування. Основна сесія для осіб, які вступають до магістратури, триватиме з 23 червня по 21 липня 2023 року, додаткова – із 4 по 14 серпня 2023 року», – повідомив Євген Кончаковський.

Цього року область повністю забезпечила всім необхідним пункти тестування, проте наступного року навчальним закладам Полтавщини потрібно покращити свою матеріально-технічну базу, наголосив начальник ОВА Дмитро Лунін.

«Минулого тижня ми проводили наради з представниками Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти, профільним департаментом, головами громад. Цього року ми зможемо безперебійно надати всім учням доступ до складання тесту, але до наступного року громадам потрібно підготуватися», – зазначив Дмитро Лунін.