За дорученням Президента України Володимир Зеленський та керівника Офісу Президента Андрій Єрмак Офіс Президента розробив Fast Recovery план оперативної відбудови соціальної інфраструктури України.

Вчора Уряд презентував Fast Recovery план на конференції в Лугано. Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко.

«Fast Recovery – проєкт відновлення критично важливої пошкодженої інфраструктури. Це те, що потрібно робити негайно. Загальний бюджет Fast recovery становить - майже $17,4 млрд», – розповів Кимрило Тимошенко.

Уже зараз на деокупованих територіях необхідно відновити майже 40 000 об’єктів. Серед них необхідно відновити майже 400 шкіл, близько 300 садочків, 300 лікарень, а також об’єкти ЖКГ (водопостачання, газопостачання, теплопостачання та електропостачання). Усі інші об’єкти - це житлова інфраструктура. Переважно це багатоповерхівки та приватні будинки, щоб люди могли повернути своє житло.

Згідно зі слайдами, у Полтавській області відновленню підлягають 32 об’єкти: пошкоджено 14 багатоповерхових і 16 приватних будинків, одну школу та одну мережу критичної інфраструктури.

Паралельно з цим Офіс Президента працює над довгостроковим проєктом відновлення та трансформації України. Нині поверхова оцінка збитків держави від російських ударів вже перевищує $700 млрд.