4 вересня, під головуванням начальника управління з питань містобудування та архітектури, головного архітектора  міста Миколи Шевельова відбулося засідання архітектурно-містобудівної ради. 

Під час засідання обговорили архітектурно-містобудівне бачення використання громадських просторів з питань меморіалізації Полтави.

Зокрема, розглянули пропозиції щодо подальшого використання території на місці демонтованих пам’ятників Зигіну (площа Київська), Пушкіну (зелена зона – Березовий гай), Ватутіну (перехрестя вулиць Соборності та Української Повстанської Армії (Ватутіна).

Архітектори та художники наголошують на відновленні благоустрою на місці знесених пам’ятників, а також на проведенні конкурсу та громадських обговорень щодо можливих варіантів нових архітектурних об’єктів. Їх встановлення пропонують лише після перемоги України.

Стосовно використання території на місці демонтованого пам’ятника Зигіну (площа Київська) пропонують це питання вирішувати комплексно з реконструкцією площі та розширенням транспортного сполучення.