Сьогодні у Полтавській територіальній громаді офіційно відкрили нову комунальну теплицю на 200м2, як частину міського саду-городу. У відкритті взяли участь перший заступник міського голови Валерій Пархоменко, керівниця напрямку продовольчої безпеки проєкту SURGe Тетяна Лебухорська, директор виробничого насіннєвого комплексу Corteva Agriscience Олексій Турчинов, представники КО «Інститут розвитку міста», КП «Декоративні культури» та ЗМІ.

Теплицю встановили в рамках реалізації ініціативи «Сади Перемоги» у Полтаві. Теплиця слугуватиме для вирощування овочів та багаторічних трав. З отриманого врожаю готуватимуть обіди для внутрішньо переміщених осіб, що проживають у комунальних прихистках міста. Також на території міського саду-городу проводитимуть екскурсії та майстер-класи з вирощування та практичні заняття для школярів.

Про загальну концепцію саду-городу і плани для теплиці розповів заступник директора КО «Інститут розвитку міста» Олександр Печененко. Після цього присутніх запросили долучитися до висівання редиски.

- Дякую партнерам, які допомагають нам реалізувати програму «Сади Перемоги». Цікаво, що ці теплиці знаходяться поруч із парковою зоною, щоб кожен полтавець мав змогу під час прогулянки долучитися до догляду за саджанцями, прогулятися територією, допомогти громаді. Ще влітку тут були хащі та занедбана територія. Протягом тривалого часу ми кожні вихідні виходили сюди на прибирання. Очистили територію, підготували землю, спорудили теплицю і зараз висаджуємо редиску. Дякую за допомогу у реалізації цього проєкту, - наголосив Валерій Пархоменко.

Теплицю встановлено за фінансової підтримки  Corteva Agriscience у рамках партнерства Полтавської міської ради з ініціативою «Сади Перемоги» проєкту «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe), що фінансується Урядом Канади та впроваджується компанією Alinea International.