6 липня в онлайн режимі відбулося засідання позачергової тридцять шостої сесії Полтавської міської ради.

На початку засідання заступниця голови міської ТВК Світлана Перепадя оголосила про реєстрацію нового депутата міської ради – Тараса Синяговського. Зареєструвалися 25 депутатів.

«Сьогодні повністю відсутня фракція «Слуга народу». Я все розумію, політика політикою, але йде війна. Сьогодні росіяни вчергове обстріляли ракетами будинки у Львові. Це саме може бути й в Полтаві. Я  не розумію, чим 130 питань, які виносились на сесію вчора гірші, ніж ці питання про військових. Хіба допомога породіллям, жінкам цих військових, які зараз воюють - це не допомога армії? Хіба працююче місто і ремонти в лікарнях – це не допомога армії? Я вас закликаю, і «слуг народу» в першу чергу, припинити маніпуляції та почати ходити на сесії і виконувати роботу, яку ви взяли на себе. Відсутністю на сесіях ви не робите гірше мені, ви робите гірше - полтавцям, своїм виборцям. Якщо є питання щодо того, хто керуватиме містом, то збирайте підписи та голосуйте. Але полтавці мають розуміти, що «слуги народу» поставлять людину, яка не ходить на сесії разом із всією фракцією. Навіщо Полтаві люди, яким начхати на все? Навіть сьогодні, щоб надати допомогу військовим вони не прийшли», - сказав секретар міської ради Андрій Карпов.

Щодо виплат одноразової грошової допомоги одному з батьків, діти яких народжені у 2023 році (по 15 тис. грн на кожну дитину та по 30 тис. грн, на кожну дитину, тим сім'ям, в яких батьки мобілізовані) Андрій Карпов зазначив, що виділення таких коштів на інфраструктуру, як пропонують деякі депутати, це добре. Але дітей асфальтом не вдасться нагодувати, і дитячим садочком, який можливо побудують через 5 років, теж не вдасться нагодувати.

«Це адресна допомога породіллям, а можливо й тим жінкам, які зараз мобілізовані. Я закликав всіх депутатів долучитися до впровадження такої допомоги в нашій громаді», - наголосив Андрій Карпов.

Під час засідання депутати внесли зміни до Програми розвитку ЖКГ та благоустрою громади на 2023 рік щодо збільшення фінансування на 145 млн грн.

Затвердили програму «Полтавський спротив» у новій редакції щодо надання допомоги військовим. Також затвердили в новій редакції програму «Боротьба зі злочинністю та профілактика правопорушень на 2023 рік». Зміни стосуються збільшення фінансування для придбання двох автомобілів та спецтехзасобів для правоохоронців.

Підтримали депутати й ще два питання, які також стосуються військових: передачу індивідуально визначеного майна та надання згоди на передачу майна комунальної власності у державну власність (з грифом «Для службового користування»).

Щоб нагородити депутата міської ради Юліана Матвійчука (посмертно) відзнакою «Почесний громадянин міста Полтава» присутні підтримали три проєкти рішень: про затвердження Положення про відзнаку Полтавської міської територіальної громади «Почесний громадянин Полтавської міської територіальної громади», про затвердження місцевої цільової програми забезпечення придбання нагородних матеріалів та іміджевої продукції на 2023 рік, про нагородження відзнакою Полтавської міської територіальної громади «Почесний громадянин Полтавської міської територіальної громади» (посмертно).

Окрім цього, під час засідання внесли зміни до показників бюджету громади на 2023 рік. Зміни стосуються спільного утримання міського центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю з Білоцерківською та Диканською громадами. А також щодо дофінансування Програм.

30 млн грн для надання одноразової грошової допомоги одному з батьків, діти яких народжені у 2023 році (по 15 тис. грн на кожну дитину та по 30 тис. грн, на кожну дитину, тим сім'ям, в яких батьки мобілізовані) не виділили.