6 грудня, у День Святого Миколая та День Збройних Сил України у Полтаві в гостинній резиденції Святого Миколая відбулося спецпогашення марки «Подарунки Святого Миколая».

У заході взяли участь секретар міської ради Катерина Ямщикова, представники обласної влади, директор філії Полтавська дирекція АТ «Укрпошта» Юрій Набасов та митрополит Полтавський і Кременчуцький ПЦУ владика Федір.

- Кожен захисник і захисниця стоять заради мирного майбутнього дітей. Усе, що ми робимо – заради дітей. Я рада з того, що спецпогашення відбулося саме у будиночку Миколая, дже цей куточок працює на підтримку ЗСУ. Як на мене, вийшла фантастична марка і конверт. Діти вірять у дива. І ми маємо вірити та молитися за перемогу, - зауважила Катерина Ямщикова.

За словами Юрія Набасова, на поштовій марці поєднані два свята. Образ святого Миколая художник Костя Лавров відтворив у нових реаліях. Миколай їде на козацькому коні, тримаючи камуфляжний мішок, який наповнений потрібними нам подарунками – військовою зброєю. Під копитами коня роздавлений двоголовий орел, якого Миколай пронизує палицею, ніби списом. Так символічно художник зобразив перемогу над росією.

Тираж поштової марки – 600 тисяч примірників. До поштової марки Укрпошта випустила й конверт «Перший день» та художню картку.

Придбати марку можна у відділеннях Укрпошти та в офіційному онлайн-магазині. Зібрані від продажу поштової марки кошти на підтримку Збройних Сил України.