Військовий журналіст із Кременчука Тарас Деркач отримав орден «За заслуги» ІІІ ступеня.
«На день журналіста – Указ Президента про нагородження орденом «За заслуги». У День Збройних Сил України отримав нагороду. Фронтові дороги нарешті привели до вручення ордену. Честь отримати нагороду саме на день ЗСУ», – написав Тарас Деркач на своїй сторінці у соцмережі.
Державною нагородою медійника відзначили за вагомий особистий внесок у розвиток вітчизняної журналістики та інформаційної сфери, мужність і самовідданість, виявлені під час висвітлення подій повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України, багаторічну сумлінну працю та високу професійну майстерність.
Тарас Деркач працює військовим журналістом від початку російсько-української війни. Вже після 24 лютого 2022-го об’їздив чи не всю передову. Провів сотні інтерв’ю з нашими захисниками й захисницями. Висвітлював їхню роботу та бойові будні. Вів репортажі з окопів, звільнених територій і без прикрас розповідав про жахи, які пережили люди.
Про своїх респондентів журналіст говорить так: «Я щасливий розповідати про Героїв матеріалів та бачити їх знову. Вони не просто спікери для інтерв’ю, фільму чи проєкту. Вони частинка мене, частинка мого життя, частинка спільної творчості на війні. Вони мої друзі й вони творять Перемогу України».
Матеріали Тараса Деркача використовують не лише національні медіа, а й міжнародні.
Нагадаємо, відповідний Указ Президента України №316/2023 про відзначення державними нагородами був підписаний у червні.