Слідчі поліції затримали жінку в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України після чергового незаконного збуту обмеженого в продажу синтетичного лікарського препарату, що застосовується при лікуванні наркотичної залежності.

Під час санкціонованих обшуків працівники відділу поліції № 2 Кременчуцького райуправління, під процесуальним керівництвом Горішньоплавнівського відділення Кременчуцької окружної прокуратури, вилучили зіп-пакети з імовірним метадоном. Вилучені під час слідчих дій речові докази направлено на експертне дослідження.

Дмитро Забігайло, тимчасовий виконувач обов’язків начальника відділу поліції, повідомив: «На даний час вирішується питання про повідомлення 38-річній затриманій підозри у скоєнні наркозлочинів. Також слідчі, за погодженням з прокуратурою, готують клопотання щодо обрання їй запобіжного заходу».

За даним фактом здійснюється досудове розслідування за частиною 2 статті 307 (Незаконне виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин та їх аналогів, вчинені повторно) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 6 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.