Обласна адміністрація підставить плече підтримки новому керівництву Полтави. Про це заявив начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін у понеділок, 7 серпня, під час апаратної наради.

«Полтава отримала шанс на хорошого управлінця з правильним, сучасним мисленням. Ми готові підставити своє плече й протягнути руку допомоги Катерині Ямщиковій, волонтерці та військовій, яку депутати нещодавно обрали своїм лідером, секретарем міської ради й керівницею Полтави. У нас із вами, пані Катерино, попереду багато роботи», – зазначив керівник області.

Дмитро Лунін відзначив, що протягом багатьох років колишня влада міста ставила в пріоритет не громаду, а чиновників. Тому «в умовах тієї системи «пріоритетів» знаходити компроміс було неможливо».

«Епоха занедбаного міста має відійти в минуле. Люди мають повірити, побачити та відчути, що все можна змінити на краще. Зараз я впевнено можу констатувати, що область і місто перезавантажують відносини. У нас є багато ідей, які ми хотіли б спільно реалізувати. Люди чекають дій. Міськрада останні півтора року перебувала в політичній кризі, тому нам зараз треба бігти 24 на 7, щоб вийти в нормальний темп роботи», – заявив керівник ОВА. 

Пріоритетами роботи області та міста Дмитро Лунін назвав максимальну підтримку сил оборони, підготовку до безпечного освітнього процесу й до наступного опалювального сезону, а також соціальний захист і розвиток медицини.

Начальник обласної адміністрації додав, що на найближчий час запланована низка візитів по обʼєктах й обговорення проєктів, які будуть реалізовуватися спільно з містом Полтавою.