7 грудня у Центрі Дія.Бізнес відкрили фотовиставку "(не) помітні історії". Участь у відкритті взяла й секретар міської ради Катерина Ямщикова.

"Ці люди не носять знаків, які відрізняють їх від інших. Бо не кожен військовий носить форму, за якою ми можемо зрозуміти, що ось ця людина. Головне - рівність. Ми маємо розуміти, що те, з ким ми спілкуємось, з ким працюємо, знаходимося в одному середовищі, ми не знаємо достеменно, яка у цієї людини історія. Зараз, у більшості українців історії всі різні, та не всі вони позитивні. Історії, що зображені у фотовиставці - це про те, що в кожної людини є те, що болить, і те, що з цим асоціюється. Спогади, зазвичай, пов'язані не тільки з думками, а й з речами. Тут зображені особливі речі для конкретних людей. Дякую за таку фотовиставку та за її акцент на важливе", - зазначила Катерина Ямщикова.

Ініціатором фотовиставки виступив Центр допомоги врятованим. 

"ВПО, які зверталися до наших Центрів по всій Україні, передали свої речі, що є цінними для них, для створення фотовиставки. Вкотре хочеться нагадати суспільству про проблематику людей, які зазнали травм під час окупації, внутрішньо переміщення внаслідок війни", - розповіла координаторка Центру допомоги врятованим Наталія Дерябіна.

На фото зображені речі людей, постраждалих під час війни, які отримали допомогу в Центрах. Речі, що на фото, сфотографовані в тумані, щоби показати, що складно розгледіти те, що люди пережили під час війни.

Такі фотовиставки відкрили в містах, де функціонують Центри допомоги врятованим.

Презентацію фотовиставки провели у "Дія.Бізнес", а  вже завтра вона функціонуватиме у ПД "Листопад", де кожен зможе ознайомитися з нею.