Двоє жителів Полтавщини та Одещини намагалися виїхати за кордон з фальшивими, за версією прикордонників, посвідченнями правоохоронців. Про це повідомили у Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби України.

«Фольксваген», яким їхали чоловік, наряд зупинив на контрольному посту на околиці Текового. На вимоги прикордонників водій відмовився надати своє авто для огляду. Як підставу для проїзду він показав посвідчення комітету по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю. Таке ж посвідчення мав і пасажир. За версією прикордонників, ці документи були фальшивими.

Під час подальшого огляду у чоловіків також виявили посвідчення про належність до одного із благодійних фондів, договір про надання волонтерських послуг, бланки актів вилучення грошових пожертв, наліпки благодійного фонду тощо. Затримані, ймовірно, розповсюджували по місцевих магазинах скриньки для збору грошей, а пізніше 80 % зібраної допомоги забирали собі.

Також у телефоні одесита оперативники виявили переписку, у якій він, ймовірно, говорить про сподівання на перемогу росії у війні проти України.

До місця події прикордонники викликали правоохоронців.