Слідчі поліції, за процесуального керівництва Лубенської окружної прокуратури, повідомили про підозру 35-річному мешканцю Лубенської тергромади, який пропонував поліцейському хабар за уникнення адміністративної відповідальності.

Петро Скічко, начальник Лубенського райвідділу поліції, зазначив:  «Місцевий 35-річний водій вчинив низку адміністративних правопорушень, передбачених частиною 4 статті 126 (Керування транспортним засобом особою, позбавленою права керування транспортними засобами), частиною 1 статті 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має при собі посвідчення водія відповідної категорії) та частиною 5 статті 121 (Порушення правил користування ременями безпеки) Кодексу України про адміністративні правопорушення. З метою уникнення адміністративної відповідальності, фігурант намагався підкупити інспектора сектору реагування патрульної поліції Лубенщини. Поліцейський від неправомірної пропозиції відмовився та  викликав на місце слідчо-оперативну групу, яка задокументувала дане правопорушення».

За даним фактом слідчим підрозділом поліції, за процесуального керівництва Лубенської окружної прокурати, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Особі вже повідомлено про підозру. У рамках відкритого кримінального провадження триває досудове розслідування. У разі доведення вини судом чоловікові загрожує від двох  до чотирьох років позбавлення волі.

Крім того, відносно фігуранта складено ряд адміністративних протоколів за вчинення вищезазначених правопорушень.