Правоохоронці затримали жителя Лубен за підозрою у скоєнні вбивства та замаху на вбивство. Про це повідомили в ГУ Нацполіції Полтавської області.

Удень 7 січня в Лубенський районний відділ поліції надійшло повідомлення від медиків, що недалеко від приватного будинку в Лубнах виявлено чоловіка з численними ножовими пораненнями. Під час огляду місця події правоохоронці знайшли 37-річного пораненого. В одній із кімнат будинку поліцейські виявили тіло 34-річної жінки. Біля загиблої перебував її 13-річний син: хлопчик залишився живий, але отримав ножове поранення шиї.

Поранених чоловіка та хлопчика госпіталізували до Лубенської лікарні. Тіло жінки направили на судово-медичну експертизу для встановлення причини смерті.

Ймовірного зловмисника затримали. Ним виявився 40-річний місцевий житель. За попередньою версією слідства, чоловік завдав численних ножових поранень господареві будинку, його співмешканці та її синові. Нападнику повідомлено про підозру, вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

За цим фактом розпочато кримінальні провадження за ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) та ч. 2 ст. 15, п. 1, 2 ч. 2 ст. 115 (Закінчене вбивство). 2 ст. 115 (Закінчений замах на умисне вбивство двох або більше осіб та малолітньої дитини) КК України. Якщо вину чоловіка буде доведено, йому загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне тюремне ув'язнення.