Держпродспоживслужба Полтавщини на 100% забезпечена антирабічною вакциною. Протягом шести місяців з метою профілактики сказу вакцинували понад 166 тис. тварин.

Про це на апаратній нараді повідомив виконувач обов’язків заступника начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області Юрій Першін.

Із початку року на території області зареєстрували два неблагополучних пункти щодо сказу тварин, а саме: сказ лисиці в Подільському районі Полтави та сказ лисиці в селі Бережнівка Білицької громади.

«Нині перший неблагополучний пункт оздоровлений, а в другому тривають карантинні обмеження та оздоровчі заходи», – поінформував Юрій Першін.

Також проводять імунізацію диких м’ясоїдних тварин проти сказу. Основним джерелом вірусу сказу в Україні та області залишається лисиця червона. 

Крім того, найактуальнішою проблемою в циркуляції вірусу сказу в населених пунктах є неконтрольована ситуація з безпритульними тваринами.

В області працює лише три пункти тимчасової перетримки тварин.

Начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін наголосив, що необхідно з кожною громадою відпрацювати питання щодо створення таких комісій. Дав доручення до кінця липня відзвітуватися по кожній громаді.