10 серпня Полтаву з робочим візитом відвідав Міністр енергетики України Герман Галущенко. Він, разом з керівниками громади та області, взяв участь у нараді щодо підготовки до опалювального сезону.

Обговорили ряд завдань стосовно роботи ключових підприємств, забезпечення їх необхідними ресурсами, нарощення генерації в області, захисту станцій, які подають електроенергію, готовності до можливих нових ударів по енергосистемі та її відновлення у разі нової атаки, комунікації та розповсюдження серед населення інформації про відключення електроенергії.

Окрім цього, під час брифінгу Міністр енергетики наголосив, що підготовка до опалювального сезону в Полтавській області відбувається в межах запланованих графіків та планів:

- Ми детально обговорили, як саме відбувається підготовка. Також ми поїдемо по об’єктах, подивимося це на власні очі. Виглядає все в межах графіків. Але ми все детально подивимося по факту. Є відчуття, що все буде нормально. Полтавщина буде готова до зими.
Секретар міської ради Катерина Ямщикова під час наради з Міністром енергетики України визначила ряд питань, які необхідно поставити на контроль, зокрема, у Полтавські громаді.

- Першочергово ми зберемо нараду в Полтавській громаді із залученням всіх причетних служб, яка стосуватиметься опалювального сезону. Адже громада має розуміти, що легко не буде. Ворог буде продовжувати бити по критичній інфраструктурі. Наразі розпочато моніторинг щодо наявності генераторів. Варто розуміти, які ми маємо резерви палива. Провели зустріч з «Полтаватеплоенерго». Отримали інформацію про забезпеченість закладів генераторами. Звернули увагу на перевірку захисту об’єктів, які забезпечують електропостачанням нашу громаду. Готуємо зустріч з представниками бізнесу, аби дізнатися, наскільки вони готові до блекауту, яка їм потрібна допомога. Маємо діяти швидко та ефективно. Тому з наступного тижня плануємо вже наради з цих питань, - підкреслила Катерина Ямщикова.