У Миргороді правоохоронці вилучили у чоловіка понад 35 набоїв для автоматичної зброї, у мешканця Кременчука – гранату. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Полтавщини.

Зокрема, у Кременчуці вибухонебезпечний предмет виявили у місцевого мешканця, 1994 року народження. Зараз з’ясовуються обставини події та вирішується питання щодо внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 263 (Незаконне поводження з бойовими припасами) Кримінального кодексу України.

У Миргороді поліцейські прибули на виклик для припинення домашнього насильства та під час вивчення обставин правопорушення виявили у 42-річного чоловіка 35 набоїв. Відносно кривдника склали адміністративний матеріал за вчинення домашнього насильства та відкрили кримінальне провадження за фактом незаконного поводження з боєприпасами. Правоохоронці встановлюють джерело походження боєприпасів та мету їх зберігання. Вирішується питання щодо повідомлення фігурантові про підозру та обрання йому запобіжного заходу.

Слідчим підрозділом поліції, під процесуальним керівництвом прокуратури, розпочато досудове розслідування за частиною 1 статті 263 (Незаконне поводження з бойовими припасами) Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії. Відносно порушника також склали протокол за частиною 2 статті 173-2 (Вчинення домашнього насильства повторно, внаслідок чого була завдана шкода здоров’ю потерпілого) Кодексу України про адміністративні правопорушення.