Служба безпеки України викрила двох мешканців Полтави та мешканку Миргорода, які поширювали російську пропаганду. Про це повідомляє Управління СБУ у Полтавській області.

За даними СБУ, один із фігурантів з Полтави називав українські міста «ісконно руськими» та чекав на захоплення окупантами. Він закликав до знищення «центрів прийняття рішень», будівель силових відомств, а також мостів і об’єктів критичної інфраструктури. Крім того, фігурант глорифікував путіна і пригожина та виправдовував збройну агресію рф проти України.

Інша фігурантка з Полтави підтримувала РФ і намагалася дискредитувати вище керівництво України перед міжнародними партнерами. Вона називала сюжети й публікації західних медіа про ситуацію в нашій державі фейками та звинувачувала Україну в обстрілах цивільного населення Донбасу.

Ще одна агітаторка – мешканка Миргороду - називала українських захисників «фашистами». Займаючи антиукраїнську позицію, вона підтримувала дії росіян та звеличувала окупаційні війська і особисто путіна. Крім того, вона розміщувала некрологи загиблих росіян, називаючи їх «героями новоросії».

На основі зібраних доказів та ряду експертних висновків слідчі СБУ повідомили усім фігурантам про підозру. Їм загрожує до 8 років позбавлення волі.