Начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін традиційно підбив підсумки тижня, що минає.

Вночі 10 червня ворог ударив по Полтавщині ракетами і дронами. Як зазначив Дмитро Лунін, загиблих і постраждалих, на щастя, немає.
Область продовжує допомагати Херсонщині. Черговий гуманітарний вантаж із необхідними речами й питною водою доставлений. Раніше відправили для жителів Херсонської області 100 тонн питної води.
Крім того, 15 тонн питної води передали для наших захисників і захисниць, які нині боронять Україну на Донецькому напрямку.
Також Дмитро Лунін поінформував, що 49 сімей ветеранів війни отримають компенсацію для придбання житла. На область спрямована державна субвенція близько 90 млн грн.
На Полтавщині провели триденне навчання для фахівців із питань цивільного захисту населення громад і РВА. Удосконалювали теоретичні знання та практичні навички.
«Безпечний і дружній до дитини  простір створюватимуть в області. У ньому надаватимуть захист і допомогу в процесі правосуддя дітям, які постраждали або стали свідками насильства, – розповів Дмитро Лунін. – При ОВА запрацював Координаційний центр підтримки цивільного населення. Опікуватиметься потребами постраждалих від війни».
В області почали капітальний ремонт мосту через річку Удай на автодорозі Р-60 Кролевець-Конотоп-Ромни-Пирятин.
Начальник ОВА також акцентував, що в регіоні працюють і над розбудовою ЦНАПів і підвищенням рівня цифрової трансформації у громадах.
Розповів, що з нагоди професійного свята – Дня журналіста – зустрілися з представниками медіа регіону.
Порадували цього тижня своїми досягненнями і спортсмени. На чемпіонаті України з триатлону завоювали шість медалей. А каноїст із Горішніх Плавнів Дмитро Янчук здобув «золото» на короткій дистанції 3,4 км.
Дмитро Лунін додав, що у планах – оновлення ДЮСШ №3 у Горішніх Плавнях, уже готовий проєкт реконструкції.