На Полтавщині планують зробити енергоострови. Полтавська обласна рада на сесії проголосувала за Комплексну програму «Енергоефективність-2030», пише Решетилівщина.UA.

Програма має три напрями:

  • підвищення енергоефективності житлового господарства Полтавської області;
  • забезпечення енергоефективності бюджетних установ і закладів соціальної інфраструктури, що утримуються з обласного бюджету та бюджетів сільських, селищних, міських територіальних громад;
  • підвищення енергоефективності комунальних підприємств, що здійснюють діяльність у сфері тепло- та водопостачання та водовідведення Полтавської області.

Програма розбита на етапи: перший — 2024-2025 роки, другий — 2026-2030 роки. Загальний фінансовий об’єм — 469 млн грн. Джерела фінансування: 119 млн грн — з держбюджету, 105 млн грн — місцеві бюджети, 245 млн грн — інші джерела.

Начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін, коментуючи інформацію про ймовірні блекаути в опалювальний сезон, зауважив: «Працюємо над тим, щоб ми мали енергетичні острови, щоб ми запровадили когенерацію. Це дозволить зберігати баланс в системі, я сподіваюся, що ми встигнемо дійти до рівня нашої енергонезалежності до зими».