Біля Свято-Успенського кафедрального собору в Полтаві прощалися з полеглим Героєм України Андрієм Орловим. На прощання прийшли сотні людей. Серед присутніх – військовослужбовці, керівництво області та міста, духовенство.

«Боляче втрачати наших хоробрих, сміливих героїв. Вірних синів держави. Велика втрата для всіх нас і всієї країни. Полтавщина попрощалася з Героєм України Андрієм Орловим. Андрій назавжди в нашій памʼяті», – зазначив начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін.

У вересні минулого року наш земляк брав участь у важких боях на Херсонщині. А вже 10 листопада у складі розвідувального загону звільняв Снігурівку. Саме Андрій підняв український прапор над будівлею районної адміністрації.

Президент України Володимир Зеленський присвоїв нашому воїну звання Героя України та вручив орден «Золота Зірка» торік у листопаді. А сьогодні з великою скорботою поклали прощальні квіти і від Президента України.

Андрій Орлов загинув 6 вересня 2023 року. При виконанні бойового завдання з розвідки на острові Козацький поблизу Одрадокаменки на Херсонщині він отримав важкі поранення в результаті вогневого контакту з противником. Того ж дня від отриманих поранень помер у лікарні.