Під головуванням першого заступника міського голови Валерія Пархоменка відбулася зустріч із представниками організації «Handicap International Federation» та фахівцями сфери соціального захисту населення міста.

Разом вони обговорили можливі шляхи співпраці щодо надання послуг з психічного здоров’я і психосоціальної підтримки, поліпшення доступу до фізичної та функціональної реабілітації. «Handicap International Federation» готова надавати підтримку не лише вразливим категоріям населення, маломобільним полтавцям, внутрішньо переміщеним особам, людям з інвалідністю, а й проводити навчання, тренінги, сесії для працівників соціальної сфери.

Зокрема, у рамках проєкту «Фізичне та психічне здоров’я» спеціалісти організації готові надавати та проводити:

індивідуальні сесії з фізичної реабілітації;
групові сесії з фізичної реабілітації для допомагаючих;
надання допоміжних засобів;
індивідуальні і групові сесії з психічного здоров’я і психосоціальної підтримки;
групові сесії з підтримки людей похилого віку («Активне довголіття»);
допомога співробітникам (теми: «Стрес», «Вигорання. Втома від співчуття», «Турбота про себе», «Спілкування в надзвичайній ситуації. Асертивність»);
тренінг з першої психологічної допомоги.
У ході зустрічі сторони домовилися про подальшу взаємодію та комунікацію, адже психологічна підтримка та фізична реабілітація вразливих верств населення України, які постраждали внаслідок бойових дій, є важливою на сьогодні.