У Полтавській області з початку року потонули 47 людей, з них п’ятеро – діти. Рятувально-водолазній службі вдалося врятувати 15 людей, зокрема чотирьох дітей, повідомила пресслужба Полтавської ОВА.

Понад половина - 29 людей - загинули протягом купального сезону. Вдалося врятувати за цей період п’ятьох, з яких троє – діти.

Найпоширеніша причина нещасних випадків на воді – недотримання правил безпечної поведінки. Зокрема, це купання в необладнаних для цього місцях та купання в нетверезому стані.

Перед початком купального сезону в громадах області визначили місця для відпочинку на водних об’єктах, встановили попереджувальні знаки про заборону купання у невстановлених місцях, створили сезонні рятувальні пости, обстежили дно акваторій пляжів.

В області офіційно визначено місцевими органами влади 79 місць відпочинку на воді.

У Полтавському районі визначили 23 місця масового відпочинку, з яких згідно з правилами обладнане одне, встановлений один рятувальний пост.

У Миргородському районі визначили 29 місць масового відпочинку, з яких згідно з правилами обладнано п’ять, встановлено один рятувальний пост.

У Лубенському районі визначили два місця масового відпочинку, з яких згідно з правилами обладнали одне, а також ще одне не визначене стихійне місце масового відпочинку. Встановлені два рятувальні пости.

У Кременчуцькому районі визначили 25 місць масового відпочинку, з яких згідно з правилами обладнали десять. Встановлено 19 рятувальних постів.