Консультанти в магазинах й автори численних статей рекомендують купувати взуття для холодного сезону на розмір більше, ніж ви носите влітку. Чи правильна це порада? Розберемо далі. А якщо після прочитання у вас залишаться питання, співробітники інтернет-магазину Sezon із задоволенням на них дадуть відповідь. На сайті компанії Сезон представлений великий вибір жіночих, чоловічих та підліткових моделей зимового взуття. Надсилання покупки здійснюється в день замовлення.

Чи варто купувати зимове взуття на розмір більше?

Більшість виробників взуття та лікарів-ортопедів сходяться на думці, що дійсно для зими краще вибрати чоботи чи черевики більше на розмір, ніж ви носите у теплу пору року. Пояснюють це наявністю хутра, яке «з'їдає» частину простору, а також необхідністю вільно ворушити пальцями при ходьбі. Це дозволить покращити кровопостачання, зберегти тепло та збільшити комфорт.

Є ще кілька випадків, коли рекомендується вибрати зимову пару взуття на розмір більше:

  • якщо ви купуєте її дитині (стосується лише взуття для холодного сезону);
  • якщо ортопед прописав вас спеціальні устілки для виправлення ходи або плоскостопості та необхідно додатково вільне місце для її розташування;
  • якщо ви проводите на відкритому повітрі досить тривалий час, і є необхідність надягати теплі шкарпетки.

Однак у цьому питанні потрібна міра.

До чого може спричинити неправильний вибір?

Як ми знаємо, все має свою межу. І якщо ви перестараєтеся і передбачте запас за розміром більше, ніж потрібно, можна отримати негативні наслідки:

  1. Можливість травми. Якщо взуття сидить на нозі надто вільно, то можливість вивиху чи падіння різко зростає.
  2. Можливість появи мозолів, які можуть утворитися у місцях зайвого тертя черевика про стопу в окремих місцях.
  3. Дискомфорт під час носіння.
  4. Неправильне розташування супінатора. На думку лікарів, це дуже серйозна вада, яка може призвести до плоскостопості та зіпсувати ходу.
  5. Нераціональне витрачання коштів. Якщо в момент покупки ви не прислухаєтеся до себе і своїх відчуттів, є всі шанси, що ви схожі на обрану пару зовсім недовго. А потім через всі перераховані вище недоліки просто не носитимете її.

Однак варто зазначити, що для спортивних моделей для активного відпочинку запас у розмірі практично завжди потрібно робити більше, ніж у класичних. Це зумовлено необхідністю надягати теплі шкарпетки на тривалі вилазки на природу.

Як підібрати якісне зимове взуття

Основна функція зимового взуття - забезпечення тепла та комфорту. Щоб вибрати пару на кілька років, завжди звертайте увагу на якість використаних у виробництві матеріалів. Натуральні, такі як замша, нубук та шкіра, прослужать значно довше. Приміряючи вибраний варіант, ніколи не поспішайте. Відчуйте, наскільки вам зручно. Також обрана модель має відповідати вашому способу життя. Трекінгові черевики не підійдуть для офісу, а класичні для ігор на свіжому повітрі.

При покупці рекомендуємо перевірити якість всіх з'єднань.

Як правильно визначити розмір чобіт для зими

Надвечір ноги можуть набрякати. Тому одна з порад, які дають лікарі та консультанти, - перед покупкою приміряти взуття саме наприкінці дня.

Враховуйте матеріал, з якого виготовлені черевики. Шкіра може трохи розтягуватися та сідати по нозі.

Підбираючи чобітки дитині, враховуйте швидке зростання її ніжки. Ніколи не беріть розмір впритул, навіть якщо модель вам дуже подобається. Тому що є всі шанси до кінця зими поїхати купувати нову пару.

Купуючи взуття на сайті інтернет-магазину Sezon, ви робите вибір на користь відомих українських та зарубіжних виробників, з яким компанія працює безпосередньо. Регулярні акції, програма лояльності та знижка на наступну покупку дозволять заощадити ваші кошти. Доставка виконується у всі регіони України. Чекаємо на ваші замовлення!