14 грудня, у День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, біля пам’ятного знаку жертвам Чорнобильської катастрофи зібралися представники влади, громадських товариств та організацій, ліквідатори аварії, військові, правоохоронці, духовенство та громадськість. Разом вони поклали квіти до пам’ятного знаку й вшанували відважних ліквідаторів, тих, хто поруч із нами, та доземно вклонилися тим, хто відійшов у вічність, врятувавши світ ціною власного життя.

Довідково. 14 грудня Україна вшановує героїчний подвиг учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Аварія, яка відбулася у квітні 1986 року на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції, – одна з найбільших техногенних катастроф в історії людства, що навіки змінила долі багатьох людей.

14 грудня 1986 року на Чорнобильській АЕС було завершено спорудження захисного саркофага над зруйнованим енергоблоком. Це був перший важливий здобуток над зловісним атомом, який вирвався з-під контролю людини після квітневого вибуху. Сьогодні українська нація згадує керівників, рядових будівельників, військовослужбовців, науковців і фахівців у галузі радіаційної безпеки, що побудували об’єкт «Укриття» у надзвичайно складних радіаційних умовах.