На Полтавщині триває реалізація Комплексної програми соціального захисту населення на 2021-2025 роки, що дає можливість додаткової соціальної підтримки жителям області. Програма охоплює 36 тисяч мешканців Полтавщини одинадцяти пільгових категорій та здійснюється за 47 напрямами.

Про це зауважила директор Департаменту соціального захисту населення Полтавської ОВА Людмила Корнієнко під час апаратної наради.
«Не зважаючи на воєнний стан, торік усі 47 напрямів програми були реалізовані в повному обсязі. На них спрямували 69 млн грн з обласного бюджету. На поточний рік передбачено 89 млн грн», – зауважила Людмила Корнієнко.
У межах програми основна увага приділяється учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни, сім'ям загиблих захисників та їхнім дітям. Так, в області 295 дітей загиблих захисників і захисниць щомісяця одержують матеріальну допомогу в розмірі прожиткового мінімуму за рахунок коштів обласного бюджету.
На обласному рівні оперативно реагують на всі виклики часу, пов’язані з війною, підкреслила Людмила Корнієнко. Так, після ракетного удару 27 червня по ТЦ «Амстор» у Кременчуці вже в липні були внесені зміни до обласної Комплексної програми. Це дало можливість своєчасно підтримати 18 сімей загиблих цивільних осіб і 105 постраждалих унаслідок трагедії. Особам, які проживають у територіальних громадах Кременчуцького району й житлові будинки яких були зруйновані внаслідок авіаударів, також була виплачена матеріальна допомога. Її отримали 92 людини на суму 2 млн 700 тис. грн.
Також у межах програми надається матеріальна допомога військовослужбовцям, які отримали поранення під час захисту незалежності та суверенітету України. Її розмір – до 20 тисяч гривень залежно від ступеня тяжкості захворювання.
Окремим напрямом передбачено надання одноразової матеріальної допомоги особам, які опинились у складних життєвих обставинах. Таку підтримку отримали 1260 громадян Полтавщини. Також додатково передбачено виплату сім’ям внутрішньо переміщених осіб, у яких виховуються діти з інвалідністю.
Реалізація напрямів Програми триває та перебуває на щоденному контролі.