У Полтаві відбулися громадькі обговорення та презентація проєкту Детального плану території по вул. Матросова. Рішенням четвертої сесії Полтавської міської ради восьмого скликання від 19 червня 2021 року «Про розроблення детальних планів територій» вирішено розробити детальні плани територій, зокрема детальний план території на вул. Матросова в м. Полтава, і визначено Управління капітального будівництва Полтавського міськвиконкому замовником на розроблення, з правом залучення інвесторів. Інвестором з розроблення зазначеного детального плану території є Товариство з додатковою відповідальністю «Посейдон Плюс», розробником – Фізична особа-підприємець Лапін М.І.

Територія, що розробляється Детальним планом, знаходиться в південно-західній частині міста Полтава, в кварталі обмеженому вул. Європейська, вул. Матросова, вул. Кагамлика та вул. Автобазівська. Площа території проєктування орієнтовно становить 0,5864 га.

У межі розробки Детального плану території включено: сформовану земельну ділянку приватної власності площею 0,5371 га та пішохідну частину вулиці Матросова (проєктними рішеннями передбачається благоустрій цієї частини вулиці). У межах території проєктування планується побудувати два житлові багатоквартирні 17-типоверхові будинки із вбудовано-прибудованими приміщеннями громадського призначення та підземним дворівневим паркінгом.

Також передбачено розміщення повного комплексу ігрових майданчиків для дітей дошкільного й молодшого шкільного віку, майданчиків для відпочинку дорослого населення, для тимчасової стоянки велосипедів, для занять фізкультурою та збирання побутових відходів.

Загальна кількість мешканців обох проєктних будинків становить 420 осіб (в першому будинку – 217 осіб, а в другому – 203 особи). Необхідна кількість машино-місць для постійного зберігання автомобілів мешканців запроєктованих багатоквартирних житлових будинків буде забезпечуватися за рахунок вбудованого підземного дворівневого паркінгу та гостьової стоянки на 14 машино-місць вздовж вул. Матросова. Загальна кількість запроєктованих машино-місць у паркінгу – 127 місць та місць для зберігання мотоциклів – 37 місць.

Під час громадських слухань присутні мали можливість ставити додаткові запитання, уточнення, а також висловлювати свої рекомендації.

Додатково повідомляємо, що пропозиції (зауваження) щодо проєкту ДПТ, у період проведення громадського обговорення, можуть надсилатися на адресу замовника: 36000, м. Полтава,  вул. Соборності, 36  або по e-mail: 04057600@mail.gov.ua