В області зросла захворюваність на гострі респіраторні захворювання порівняно з попереднім тижнем і перевищує епідемічний поріг. Про це на брифінгу в офіційному медіацентрі Полтавщини розповів лікар-епідеміолог обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Олександр Перцевий.
«За минулий тиждень в області на гострі респіраторні інфекції захворіли 7143 людини, із них 3815 – діти. Зафіксували 698 випадків СOVID-19, – розповів Олександр Перцевий. – Найвищі показники захворюваності – у Щербанівській, Сергіївській, Пирятинській, Лубенській та Великосорочинській громадах. Усього госпіталізували 176 пацієнтів, 73 із них хворіють на СOVID-19».

Під час досліджень, проведених у вірусологічній лабораторії ДУ «Полтавського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України» за 45-ий тиждень, вірус грипу не виявили. Циркулюють аденовіруси, риновіруси, парагрип та збудник COVID-19.

Найдієвішою профілактикою від грипу є щеплення. Нині в області вакцинувалися 4023 людини, найбільше – у Кременчуцькій та Полтавській громадах. Лікарі рекомендують щеплюватися людям із груп ризику: медикам, освітянам, вагітним, людям старшого віку, дітям від 6 місяців. Усі вони можуть отримати вакцину через сімейного лікаря. Також вона доступна в аптечній мережі.

Протягом 45-го тижня на Полтавщині зареєстровано 3 летальні випадки, всі – від COVID-19.