Чергову гуманітарну допомогу отримала обласна клінічна лікарня імені М.В. Скліфосовського. Волонтерський штаб оборони Кременчука поставив медикам фізрозчини, антибіотики, розхідні матеріали для операцій, хірургічні інструменти, халати, рукавички.

Серед допомоги – 12 комплетків неодинових магнітів «Едельвейс», які в медицині використовують для видалення дрібних уламків і навіть куль.
«Із моменту вторгнення наш волонтерський штаб займається виготовленням магнітів, які використовують у Національному інституті хірургії та трансплантології, Інституті серця, в прифронтових стабілізаційних шпиталях, – розповів керівник волонтерського штабу оборони Кременчука Олег Биков. – У комплект входять корпус із неодимовим магнітом та насадки різної потужності. Ними можна проводити як діагностику та пошук уламка в тілі, так і видалення його через раневий канал».
Виготовили магніти спільно підприємства Харківщини, Полтавщини і Львівщини. Виробники постійно удосконалюють свій пристрій, до Полтави привезли апарат четвертої генерації.
Головний лікар Григорій Оксак повідомив, що завдяки благодійникам магніти застосовуватимуть у будь-якому відділенні хірургічного профілю. Вони компактні, легкі у використанні, нічим не поступаються зарубіжним аналогам.