16 жовтня відбулося перше засідання наглядової ради КП "Добробут", яка складається з 30 людей. Серед них депутати, батьки учнів та працівники Департаменту освіти.

Під час засідання члени ради, шляхом голосування, обрали голову - депутата Полтавської міської ради Сергія Капліна та заступника голови - представника батьківського комітету ЗЗСО №30 Аліну Масленко. Секретарем наглядової ради обрали головного спеціаліста відділу моніторингу за дотриманням якості харчування в закладах освіти управління освіти Департаменту освіти міськради Зою Безпалу.

"Це перспективне, велике та важливе для громади підприємство. Наглядова рада допоможе розвивати його в правильному напрямку. Коли громадський сектор включений у робочий процес, то це про результат, про позитивний результат", - зазначила секретар міської ради Катерина Ямщикова.

За словами Сергія Капліна, це вперше в історії міста створили орган, який отримав повноваження обрання директора комунального підприємства.

"Наглядова рада зможе зробити найкраще підприємство. Адже, наші діти найкращі, тому вони мають отримувати найкраще. Таким чином, ми напрацюємо модель роботи наглядової ради комунального підприємства, які потім можна буде створювати на інших КП", - наголосив Сергій Каплін.

В.о. директора КП "Добробут" Борис Совгиря розповів про проведену роботу за місяць перебування на посаді. За його словами, раніше торги по закупівлі продуктів проходили досить завуальовано. На сьогодні вони відкриті, тому на торги почали заходити нові підприємства, полтавські, але які раніше не працювали з КП.

"Від працівників харчоблоків зауваження до якості продуктів майже немає. Якщо й бувають поодинокі випадки, то продукти навіть не заносять до приміщення, від них зразу ж відмовляються", - повідомив Борис Совгиря.

Також він відмітив проблему з кадрами. На його думку, вона виникла через рівень заробітної плати, яка становить 6700 грн (на руки). Тому надалі наглядова рада розгляне це питання.

Потім кандидат на посаду директора КП "Добробут" Анастасія Попельнюк розповіла про себе та про своє бачення розвитку підприємства. Рада рекомендує затвердити її на посаді.