Менш ніж за місяць до лікарень потрапили п’ятеро жителів Полтавщини, які зазнали укусів змій. Про це повідомили в Полтавській обласній військовій адміністрації 16 квітня.

Змії покусали людей у Зіньківській, Терешківській, Сенчанській та Заводській громадах.

26 березня у стані середньої тяжкості до Зіньківської центральної міської лікарні госпіталізували чоловіка. Жителя Дубівки Зіньківської громади 1974 року народження укусила змія на власному подвір’ї.

11 квітня до лікарні зі зміїним укусом великого пальця лівої руки доставили пацієнта 1984 року народження, що мешкає в Міських Млинах. Фахівці з’ясовують обставини, за яких чоловік постраждав. Його стан здоров’я – задовільний.

12 квітня жінку 1987 року народження госпіталізували до Полтавської центральної районної лікарні з попереднім діагнозом – укус змією лівої ступні. Стан пацієнтки – середньої тяжкості. Жінка є жителькою села Микільське Терешківської громади. Обставини травмування в побуті встановлюють.

13 квітня до Лохвицької міської лікарні у важкому стані потрапив чоловік 1982 року народження з попереднім діагнозом – укус змією. Потерпілий з села Сенча травмувався в побуті. Обставини отримання укусу з’ясовують.

14 квітня до лікарні зі зміїним укусом доставили чоловіка 1984 року народження, мешканця села Бодаква. Обставини отримання травми встановлюють. Стан здоров’я чоловіка – задовільний.

За даними Полтавської ОВА, найпоширенішою отруйною змією в області є гадюка звичайна. Вона може бути забарвлена від сірого до коричневого з оливковими та червоно-бурими відтінками, має темну зигзагоподібну лінію вздовж хребта.