Керівники територіальних підрозділів поліції проводять робочі зустрічі з головами та представниками громад – обговорюють алгоритм впровадження проєкту, матеріально-технічні умови, які необхідно створити для роботи поліцейського та порядок відбору кандидатів на посаду офіцера громади.


Так, начальник відділення №3 (с-ще Нові Санжари) Полтавського районного управління поліції Євгеній Сліпченко зустрівся з головами Нехворощанської та Драбинівської територіальних громад. Проаналізували позитивний досвід територіальних об’єднань, які вже долучилися до проєкту – зокрема, стан правопорядку в населених пунктах та рівень комунікації поліцейського офіцера з органами самоврядування та місцевими жителями.

Окремо начальник відділення поліції №3 зупинився на перевагах проєкту Національної поліції України. Євгеній Сліпченко зазначив:

«Поліцейський, який постійно перебуває на території обслуговування, краще орієнтується в оперативній обстановці, добре знає людей, їх нагальні проблеми. Також великий «плюс» у тому, що місцеві жителі добре знають офіцера, довіряють йому та мають можливість з ним зв’язатися в будь-який час. Поінформованість правоохоронця значно покращує ефективність його діяльності: дозволяє оперативно реагувати на події, координувати роботу слідчих та оперативних підрозділів під час розкриття та розслідування злочинів, а також вживати необхідних превентивних заходів для запобігання правопорушенням».

Відділ комунікації поліції Полтавщини

(За інформацією Полтавського районного управління поліції)