До поліції Полтавщини 17-го серпня, близько 20:00, звернувся  житель села Козлівщина, Великорублівської громади, 1980 року народження, який повідомив про незаконне заволодіння його автомобілем «ВАЗ 2105» з домогосподарства. Поліція відкрила кримінальне провадження.

Отримавши інформацію, на місце події одразу прибула слідчо-оперативна група поліції, резервний наряд групи реагування патрульної поліції, криміналістична лабораторія та поліцейський офіцер Великорублівської тергромади Владислав Сідько. Під час проведених оперативно-розшукових та слідчих дій поліцейські виявили місцеперебування транспортного засобу та встановили особу, причетну до скоєного правопорушення.

Андрій Аджубей, начальник сектору поліцейської діяльності №1 (Котельва) Полтавського райуправління поліції, повідомив: «Правопорушником виявився мешканець села Мар'ївка, 2003 року народження. Його виявили поліцейські на вулиці в цьому ж селі. Також встановлено місцеперебування автомобіля. Він знаходився неподалік села в чагарниках».

За даним фактом слідчим поліції, під процесуальним керівництвом Котелевського відділу Диканської окружної прокуратури, розпочато досудове розслідування за частиною 1 статті 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання щодо повідомлення фігуранту про підозру та обрання йому запобіжного заходу. 

У разі визнання вини судом правопорушнику загрожує від трьох до п’яти років позбавлення волі.