Протягом двох тижнів комісія, у складі представників Держпродспоживслужби, Національної поліції, ДСНС, Полтавської районної військової адміністрації та Департаменту освіти міської ради, обстежувала приміщення навчальних закладів, пришкільних територій, перевіряла підготовку котелень, організацію роботи з охорони праці, медичного обслуговування дітей та працівників, санітарний стан харчоблоків та забезпечення технологічним обладнанням, меблями, посудом. Значна увага приділялася готовності укриттів у закладах освіти.

За час перевірки підписали 68 актів прийому готовності закладів освіти до нового навчального року. Кожен акт супроводжується відповідними документами з проведеними дослідженнями стану води, землі та піску (при наявності пісочниць на території закладу). Окремо фахівці ДСНС долучають додаток до акту з описом виявлених порушень вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки для подальшого їх усунення.

У закладах освіти проведено косметичні ремонти харчоблоків, їдалень, класних кімнат, капітальні ремонти укриттів. Кожен заклад освіти у своєму укритті має відповідний запас води та їжі. Всі укомплектовані аптечками домедичної допомоги, засобами пожежогасіння. Переважна більшість укриттів закладів освіти має вмонтовані пожежні сигналізації, деякі заклади мають там і Wi-Fi.