Щодня рф обстрілює Україну, тому треба бути готовими до можливого блекауту. 18 серпня у міській раді відбулася перша нарада з питань функціонування "Пунктів Незламності".

У громаді діятиме 78 пунктів при освітніх закладах, у районних радах та у старостинських округах. Є проблема з Пунктом у Подільському районі міста, через те, що районна у місті рада змінила адресу розташування, пункт або обладнають там, або на Леваді.

Секретар міської ради повідомила, що працюватиме над тим, щоб хоча б в опорних Пунктах районів були старлінки.

"Необхідно забезпечити опорні пункти старлінками. Треба підключити й депутатський корпус. Запропоную їм обрати по Пункту Незламності, щоб в разі надзвичайної ситуації, вони підключалися та брали на себе відповідальність", - наголосила Катерина Ямщикова.

Перший заступник міського голови Валерій Пархоменко надав доручення відповідальним за Пункти перевірити чи все є в них для повноцінного функціонування Пунктів Незламності та на наступну зустріч, яка відбудеться у понеділок, подати списки потреб.

"Треба швидко визначити перелік потреб та подати на найближчу сесію. Потрібно відновити інформування про розміщення пунктів та правила перебування в них. Для громадян нагадати, що треба приготувати тривожну валізку, про її вміст. У разі блекауту в пунктах мають бути альтернативні джерела обігріву", - зазначив Валерій Пархоменко.

Наступного тижня на базі Київської районної у місті ради проведуть навчання щодо функціонування Пункту Незламності. Участь в них візьмуть всі служби та відповідальні за пункти, які потім проведуть такі навчання у своїх пунктах.