18 жовтня заступник міського голови Ольга Величко разом з депутатом міської ради Вікторією Лозою та представниками Управлінь соцрозвитку та соцзахисту побували у реабілітаційному центрі з відновлення емоційного здоров'я для осіб постраждалих від війни в Україні.

Функціонує він на базі ГО "Вихід Є". У Центрі спеціалісти не тільки якісно розбираються з травмою, але і, саме головне, допомагають повернутися до повноцінного життя. Постраждалі від війни перебувають у Центрі безкоштовно.

Перебуваючи у Центрі оглянули територію, умови проживання та ознайомилися з розпорядком дня.

Під час дружньої розмови, люди які зараз перебувають у центрі, розповіли свої історії пережитого. Всі, як один, відмітили ефективність роботи цього центру. А також те, що подібних центрів в Україні вони не знайшли, хотілося, щоб їх було якомога більше. 

Нагадаємо, цього року міськрада, за програмою "Турбота", надала Центру 650 тисяч гривень.

Наприкінці цього тижня реабілітація цієї групи вже завершується, тому вони відкрито та позитивно говорять про її результат.

Реабілітація включає в себе як роботу з гострим стресом, так і посттравматичним стресовим розладом, групові та індивідуальні консультації. Курс лікування розрахований на два тижні, протягом яких постраждалі проживають у Центрі.

Фахівці Центру надають психологічну підтримку людям, які:

- втратили близьких та рідних, домівку, домашніх тварин, автівку, роботу;
- пережили бомбардування, знущання, голод, відсутність безпеки;
- мають ознаки гострого стресу або ПТСР (депресія, агресія, недовіра, розпач, біль, страх, безпомічність та ін.).

Центр знаходиться на околиці міста, на березі річки Ворскла, поряд із сосновим лісом. На території є футбольне та волейбольне поля.