Оперативники відділу внутрішньої та власної безпеки по Чопському прикордонному загону викрили «на гарячому» 26-річного жителя Полтавщини, який намагався схилити прикордонника до незаконного переправлення групи осіб з України до Словаччини. Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України.

Правоохоронці встановили, що полтавець хотів за сприяння військовослужбовця Чопського загону перетнути кордон ще з декількома чоловіками призовного віку. За його задумом, прикордонник повинен був надати йому інформацію про розташування нарядів та про оптимальний час перетину держрубежу. За це він обіцяв заплатити інспекторові по 5000 доларів за особу.

Прикордонник повідомив про подію у поліцію.

Правопорушника затримали за декілька метрів від кордону на ділянці відділення «Паладь Комарівці» після передачі ним військовослужбовцю 5000 доларів. Він планував спочатку перетнути кордон сам і вже зі Словаччини керувати діями решти чоловіків.

Полтавця помістили до слідчого ізолятора. Йому повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 369 «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі». Також вирішують питання про повідомлення йому підозри у вчиненні кримінального правопорушення за частиною 3 статті 332 Кримінального кодексу України «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України» і обрання запобіжного заходу.

Тривають слідчі дії.