Перевантажені великогабаритні транспортні засоби руйнують дорожнє покриття. Щоб не допустити цієї ситуації, на дорогах області проводять моніторинг. Використовують системи автоматичного зважування в русі WіM та пересувні комплекси габаритно-вагового контролю.

Про це повідомив начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

«Є необхідність у розширенні їх мережі. Тому розглядаємо можливість співфінансування з обласного й місцевих бюджетів для облаштування трьох комплексів WіM на дорогах загального користування місцевого значення. Йдеться про автошляхи Чорнухи – Лубни, Миргород – Хорол, Мала Рублівка – Рунівщина – /М-03/», – розповів Дмитро Лунін.

Окремо обговорили потребу у збільшенні кількості патрульних екіпажів Держслужби України з безпеки на транспорті, Агентства місцевих доріг та поліції.
«Розглядаємо питання придбання блокувальних пристроїв на колесо для тимчасового затримання порушників вагового контролю. Доручив профільному управлінню проаналізувати потребу в таких пристроях. Працюємо над збереженням автошляхів області», – додав очільник області.