Слідчі слідчого управління поліції Полтавщини, під процесуальним керівництвом Полтавської обласної прокуратури, обґрунтовано підозрюють 43-річну жительку Новооржицької тергромади в умисному вбивстві 37-річної сусідки. Фігурантці вручено підозру та судом обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

До сектору поліцейської діяльності №1 (смт Оржиця) Лубенського райвідділу поліції 2-го липня, близько 20:40 години, надійшло повідомлення від медичних працівників, що до Лубенської лікарні інтенсивного лікування госпіталізовано 37-річну жінку із численними опіками. Отримавши повідомлення, поліція Лубенщини негайно розпочала розслідування злочину.

Сергій Рекун, заступник начальника поліції Полтавщини, повідомив:

«Під час проведення першочергових слідчих дій на місці події працівники поліції, під процесуальним керівництвом прокуратури, попередньо встановили,  що у житловому будинку одного із сіл Новооржицької тергромади,  Лубенського району, під час спільного дозвілля між жінками виник конфлікт. У ході конфлікту 43-річна жінка облила 37-річну легкозаймистою речовиною та підпалила. На жаль, через деякий час потерпіла від отриманих тілесних ушкоджень померла в лікувальному закладі. На часі за вчинення злочину фігурантці повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід – тримання під вартою».

За даним фактом слідчими слідчого управління поліції Полтавщини, за процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури, фігурантці повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. У рамках відкритого кримінального провадження, триває досудове розслідування.

У разі визнання вини судом жінці загрожує від семи до п'ятнадцяти років позбавлення волі.