Прикордонники спіймали на Закарпатті ухилянта з Полтави, який разом з 30-річним харків’янином планував потрапити до Словаччини, а звідти – до країн Західної Європи. Про це повідомили у Держприкордонслужбі.

Чоловіки приїхали на Закарпаття, дочекалися темряви і пішли маршрутом, спланованим заздалегідь за онлайн-картами. Єдине, що не врахували правопорушники, - це те, що дорога може виявитися небезпечною. Рятуючись від води, яка підтопила ділянку місцевості у прикордонні, вони залізли на дерево і звідти подзвонили на номер екстреної допомоги.

Військовослужбовці і рятувальники розпочали спільні пошуки постраждалих. Правоохоронцям та рятувальникам довелося витратити декілька годин, аби знайти чоловіків та дістатися до них гумовим човном. Полтавець та харків’янин перебували у густих чагарниках. Їх вдалося розшукати за допомогою безпілотника прикордонників.

Чоловіки отримали сильне переохолодження. Медики надали їм невідкладну допомогу та доправили у лікарню.

На обох правопорушників складено адміністративно-процесуальні документи за ст.204-1 КУпАП “Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України”. Їх подальшу долю вирішуватиме суд.