21 вересня у Полтаві презентували концепцію індустріального парку. «Індустріальний парк «Полтава» – це сучасний, інноваційний, виробничо- промисловий комплекс з розвиненою інженерно-транспортною інфраструктурою, адміністративними та складськими приміщеннями на території Полтавської міської територіальної громади.

– Зараз ми маємо підтримувати економічний сектор нашої країни та громади всіма можливими способами. Створення індустріального парку дасть нам можливість розвивати економічну складову, а також підвищить інвестиційний імідж Полтавської громади, – зауважила секретар міської ради Катерина Ямщикова.

За словами заступника директора, начальника відділу урбаністики та інфраструктурних проєктів КО «Інститут розвитку міста» Олександра Печененка метою створення індустріального парку «Полтава» є забезпечення економічного та промислового розвитку. підвищення рівня життя громади, створення нових робочих місць, виготовлення конкурентоспроможної продукції. Діяльність індустріального парку «Полтава» стане постійним джерелом поповнення бюджету у сумі 126 млн грн в рік, з тенденцією до постійного зростання до 1 053 млн. грн.

Індустріальний парк планують розмістити на території Затуринського промвузла, орієнтовна територія якого складатиме 30 га.

Також під час презентації розповіли про орієнтовні ресурси, необхідні для створення та функціонування індустріального парку та очікувані джерела їх залучення.