На території Полтавщини функціонують 1163 заклади освіти, з яких органами поліції охорони за допомогою технічних засобів охороняється 653 об’єкти. Про це на брифінгу в офіційному медіацентрі Полтавщини розповів начальник Управління поліції охорони в Полтавській області Сергій Запорожець.
«Фізичну охорону встановлено в двох навчальних закладах: Ромоданівському ліцеї та Оболонському опорному закладі загальної середньої освіти. «Тривожна кнопка» є у 66% закладів освіти області», – зазначив Сергій Запорожець.

Створення безпечного освітнього середовища в навчальному закладі – обов’язок засновника та освітньої установи. Власне, дитячий садок, школа чи заклад вищої освіти самостійно визначають, який вид охорони обрати, зауважив директор Департаменту освіти і науки Полтавської ОВА Євген Кончаковський.

«Якщо в закладі освіти встановлена «тривожна кнопка», економиться багато часу. Одразу інформація передається на диспетчерський пункт, і найближчий наряд поліції прямує до школи. В мирний час охорона приватними фірмами була достатньою, а в умовах воєнного стану охорону закладів освіти всіх рівнів потрібно довірити професіоналам», – сказав Євген Кончаковський.

«Тривожна кнопка», відеоспостереження чи фізична охорона в закладі освіти потрібна для того, щоб педагоги могли оперативно реагувати на небезпечні ситуації.