Економічний розвиток країни в умовах післявоєнної відбудови – один із ключових індикаторів успішності. Перспективи введення в закладах загальної середньої освіти уроків економіки обговорили на обласному форумі «Економічна освіта. Полтавщина».

«Представники бізнесу хочуть брати на роботу працівників, які мають базові розуміння фінансової грамотності: що таке економіка, прибуток, видатки, попит і збут. Тому вони готові бути донорами для розвитку економічної освіти в школах Полтавщини», – зазначив начальник обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

Розвиток економічних дисциплін у школах області потребує додаткового фінансування. 19 громад, розуміючи важливість економічної освіти підростаючого покоління, знайшли необхідні кошти і у 49 школах ввели відповідні предмети в 8-9 класах.

В області постійно триває пошук можливостей підтримки економічної освіти. «Полтавщина має значний потенціал для розвитку економічної галузі освіти. Це підтверджують результати учнів, які беруть участь у всеукраїнських олімпіадах та міжнародних конкурсах. Щоб запровадити економічні дисципліни в закладах освіти області, ми повинні мати підручники, програмне забезпечення, підготовлених учителів», – наголосив директор Департаменту освіти і науки Полтавської ОВА Євген Кончаковський.

Ознайомившись із позиціями педагогів, представників бізнесу та громад, Дмитро Лунін доручив розробити 30-годинну програму підвищення кваліфікації учителів економіки. Акцентував на необхідності органам управління освітою територіальних громад області сприяти вивченню економічних дисциплін у школах, представникам бізнесу – вивчити питання щодо можливості сприяння забезпеченню підручниками та методичними матеріалами.