22 серпня у стінах Полтавської міської ради відбулось засідання комісії зі службового розслідування дій Катерини Гарбар, директора КП «Добробут», яке займається організацією харчування школярів та переселенців у Полтавській громаді. Розслідування проводять щодо завищених цін під час проведення закупівель продуктів харчування для ВПО та евакуйованих осіб, розміщених у приміщеннях закладів дошкільної освіти.

Першочергового, депутати, які є членами вищевказаної комісії, запропонували розширити склад комісії, залучивши до роботи представників правоохоронних органів.

Так, за результатами засідання комісія звернулась до Департаменту освіти щодо ініціювання відсторонення директора «Добробуту» від виконання посадових обов’язків, починаючи від 22 серпня. Також Департамент має надати на розгляд комісії усю інформацію про видатки на фінансування від початку створення комунального підприємства.

Серед іншого, на час відсторонення Катерини Гарбар КП «Добробут» потрібно надати пропозиції щодо забезпечення безперервної організації харчування ВПО, які розміщені у приміщеннях ЗДО.

Наступне засідання комісії зі службового розслідування заплановане на 24 серпня 2023 року.