Як повідомив тимчасовий виконувач обов’язків начальника поліції Полтавщини Сергій Рекун, під час обшуків на «точках» збуту, слідчими, за процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури, вилучено кілька тисяч пачок цигарок понад 60 найменувань.

у полтаві правоохоронці викрили мережу незаконного збуту тютюнових виробів
Сергій Рекун зазначив: «Досудовим розслідуванням встановлено, що підакцизний товар продавали в кіосках без марок акцизного податку. Під час слідчих дій в приміщеннях роздрібної торгівлі слідчі вилучили 4,5 тисячі пачок тютюнових виробів відомих виробників, чорнову документацію та інші докази незаконної діяльності»

За даним фактом слідчим управлінням Главку поліції Полтавщини, за процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури, здійснюється досудове розслідування за частиною 1 статті 204 (Незаконне придбання з метою збуту, зберігання з цією метою, а також збут незаконно виготовлених тютюнових виробів) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає штраф від 85 тисяч до 170 тисяч гривень з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.